top of page

Meidän tarinamme

Yhdessä tekeminen, luovuus, luonnonläheisyys

Nature Escapen tarina alkoi alunperin vuonna 2016, kun joukko innostuneita liikunnanohjaaja-opiskelijoita aloitti opinnot Vierumäellä Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Opinnot alkoivat mielenkiintoisella ”Leijonankita” -projektilla, jossa tarkoituksena oli innovoida ja tuotteistaa uusia luontoaktiviteetteja Vierumäen palvelutarjontaan. Meitä juuri opintonsa aloittaneita opiskelijoita ohjasivat ja mentoroivat kolmannen vuoden opiskelijat. Leijonankidan aikana tiimit tuotteistivat monia kiinnostavia ja uudenlaisia elämysaktiviteetteja, joista nykyiset elämyksemme luontopakopeli, elämyskellunta ja Human Foosball - Ihmispöytäfutis juontavat juurensa. Myöhemmin opintojen aikana yrityksemme ensimmäinen toimitusjohtaja Jesse Myllylä kokosi eri tiimeistä yrittäjyydestä kiinnostuneen joukon ja keväällä 2018 perustimme virallisesti osakeyhtiö Nature Escape Oy:n viiden osakkaan voimin. Yrityksemme oli samalla ensimmäinen Vierumäellä opintojen aikana perustettu osakeyhtiö, josta luonnollisesti olemme edelleen hyvin ylpeitä.

Yrityksen perustamisen jälkeen jatkoimme toimintaa opintojen ohessa ja aloitimme yhteistyön Vierumäen kanssa tarjoten elämyspalveluita Vierumäen yritysasiakkaille. Ensimmäisenä vuonna aloitettiin myös Vierumäen ensimmäisen pakohuoneen rakennus ja pakohuone vastaanotti ensimmäiset asiakkaansa vuonna 2019. Opintojen aikana opimme hetki hetkeltä enemmän yrittämisestä ja olimme mukana hienoissa tapahtumissa Vierumäellä, kuten DNA-päivillä, Haaga-Helian virkistyspäivissä sekä PE- opettajien seminaarissa. Moni meistä yrittäjistä teki monet kouluprojektit ja opinnäytetyöt yrityksen toiminnan kehittämiseksi.

Valmistumisen jälkeen joulukuussa 2019 kolme meistä osakkaista siirtyi täysipäiväisiksi yrittäjiksi kehittämään yrityksen toimintaa. Alku osoittautuikin hyvin erilaiseksi, mitä oltiin suunniteltu korona pandemian iskettyä. Hiljaisina kuukausina keskityimme käytäntöjen ja palvelujen kehittämiseen parempia aikoja odottaen ja käytimme paljon aikaa luontopakopelien rakentamiseen. Olimme siinä mielessä onnekkaita, ettei palvelujen täyssulku kestänyt kovin kauaa, vaan pääsimme jo liikuttamaan pieniä ryhmiä luonnossa elämyksiä tarjoten. Vuonna 2020 aloitimme yhteistyön mahtavien toimijoiden kanssa, kun kumppanuus Pajulahden liikuntakeskuksen, Varalan urheiluopiston sekä Vaihmalan Hovin kanssa alkoi. Näin pääsimme laajentamaan toimintaamme ja tarjoamaan elämyksiä yhä suuremmalle joukolle. Tähän aikaan me yrittäjät ohjasimme itse suurimman osan elämyksistä ja aloitimme myös yhteistyön muutaman ohjaajan kanssa.

 

Vuonna 2021 kumppanuus alkoi myös kahden iloisen toimijan; Ilorannan sekä Ilolan maatilan kanssa. Ilorannassa ihastutti ainutlaatuinen maalaismiljöö ja jo pitkään toiminut perheyritys, joka jakaa saman arvomaailman kanssamme. Ilolan maatilalla pääsimme toteuttamaan loppuvuodesta hienon opiskelijaprojektin, kun Vierumäen opiskelijat toteuttivat Ilolaan ensimmäisen Country Escape maatilapakopelin. Viime vuonna tuotteistimme myös täysin uuden luontopakopelitarinan ”Maan väen vankina”, jota olemme rakentaneet kolme kappaletta. Olemme suunnitelleet kaikki pakopelimme alusta alkaen itse ja rakentaneet ne uutta ja vanhaa yhdistellen. Rakennusprojektin aikana kirppareilla tulee kierreltyä harva se viikko. Pakopelien toteutuksen mestarina on toiminut erinomaiset käsityötaidot omaava perustajajäsen Milla Palvanen, jonka upeista luomuksista saamme nauttia peleissä. Uusi peli on saanut hienon vastaanoton ja Maan väen maailmaan onkin päässyt tutustumaan jo huikea määrä pelaajia.

Vuosi 2022 on ollut jälleen kehityksen ja muutoksen vuosi ja odotamme jo innolla ensi vuotta. Tänä vuonna olemme saaneet jatkaa yhteistyötä hienojen kumppaneidemme kanssa, joiden ansiosta pystymme toteuttamaan elämyksiä nykyisellä tavalla. Olemme rakentaneet kaksi Maailman 8. Ihme - pakopeliä lisää, jotta pystymme toteuttamaan elämyksiä enenevissä määrin myös pk-seudulla ja tehneet peleihin myös englanninkieliset versiot. Tiimiimme olemme saaneet tänä vuonna jo kuusi uutta ohjaajaa, joten osaava joukkomme koostuu jo 11 ohjaajasta. Tänä vuonna myös toimarin saappaat ovat siirtyneet uudelle omistajalle, kun rooliin siirtyi Iida Keisu, joka on yksi yrityksen perustajista. 

Tulevalle vuodelle manifestoimme laadukasta myyntiä ja markkinointia, yhteistöiden jatkumista, uuden elämyspalvelun tuotteistamista sekä tuplasti enemmän elämyksiä! Aiomme jatkossa panostaa yhä enemmän elämyksellisyyteen ja laadukkuuteen ja tuottaa aitoa lisäarvoa sekä asiakkaille että kumppaneille.

 

Haluamme kiittää kumppaneita sekä mahtavia asiakkaita, joiden kanssa saamme näitä hienoja hetkiä kokea ja tehdä työtä, jota rakastamme. Kiitos sinulle hyvä lukija, kun olet jollain tavalla ollut mukana tarinaamme. Toivottavasti olet osana sitä myös jatkossa!

Nature Escapen tiimi

39156986_693914060959114_597904772822571

Iida Keisu

Toimitusjohtaja, yrittäjä

Vastaan Nature Escapen operatiivisesta toiminnasta ja ohjaan elämyksiä aina mahdollisuuksien mukaan, sillä nautin suuresti ihmisten kohtaamisesta ja luonnossa oleilusta.

iida@naturescape.fi / info@naturescape.fi

+358 45 205 4263 / +358 40 846 5864

IMG_3379.jpg

Jesse Myllylä

Yrittäjä

Olen yksi yrityksen perustajista ja nykyisin työskentelen päätoimisesti muissa tehtävissä, mutta saatat törmätä minuun silloin tällöin ohjaamassa!

39189147_1077581259033460_91195095142052

Milla Palvanen

Yrittäjä

Olen ollut mukana toiminnassa alusta asti ja nautin monenlaisista käsitöistä, joten vastaan pääasiassa uusien pakopelien rakentamisesta. Ohjaan elämyksiä Pirkanmaan alueella taas keväällä 2023, sillä tällä hetkellä majailen Kap Verdellä matkaoppaan hommissa.

_MG_0102aaaweb.jpg

Sami Sinkkonen

Kirjanpitäjä

Olen toiminut Nature Escapen kirjanpitäjänä jo muutaman vuoden, kun 2019 perustin Tilitoimisto Sinkin. Teemme tiivistä yhteistyötä ja on ilo olla mukana yrityksen tarinaa. 

Elias

Elias

Vastuuohjaaja

Olen ollut mukana Nature Escapen matkassa parin vuoden ajan ja toimin vastuuohjaajana Päijät-Hämeen alueella. Ohjaamisen lisäksi olen mukana yrityksen kehitysprojekteissa.

Ville

Ville

Ohjaaja

Ohjaan Vierumäellä, Pajulahdessa ja satunnaisesti myös muualla. Liityin mukaan ohjaajaporukkaan viime keväänä.

Ville

Ville

Ohjaaja

Olin mukana Country Escapen suunnitteluprojektissa syksyllä 2021 ja viime syksynä liityin mukaan ohjaajatiimiin. Ohjaan Vierumäellä ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös Tampereen suunnilla.

Jesse

Jesse

Ohjaaja

Aloitin ohjaushommat tänä syksynä ja minuun voit törmätä pääasiassa Varalassa, mutta satunnaisesti myös muualla Tampereen seudulla.

Niklas

Niklas

Ohjaaja

Olen ollut mukana toiminnassa vuodesta 2021. Tällä hetkellä asustelen Kokkolassa jääkiekon perässä, mutta tulevana kesänä voimme törmätä jälleen Vierumäellä tai Pajulahdessa.

Venla

Venla

Ohjaaja

Olen ohjannut ahkerasti Päijät-Hämeen alueella syksystä 2021 alkaen. Nautin varsinkin luontopakopelien ohjaamisesta, sillä viihdyn metsäympäristössä.

Rosa

Rosa

Ohjaaja

Olen ollut mukana tiimissä viime keväästä ja ohjaan Vierumäellä, Pajulahdessa ja satunnaisesti myös muissa kohteissa.

Justiina

Justiina

Ohjaaja

Ohjaan pääasiassa Country Escape maatilapakopeliä Ilolan maatilalla ja lisäksi luontopakopelejä Tampereen seudulla. Olen ollut tiimissä mukana noin vuoden verran.

IMG_6442_edited.jpg

Linda

Ohjaaja

Olen ohjaajatiimin uusin vahvistus ja ohjaan Tampereen alueella. Toivottavasti tavataan pakopelien parissa.

bottom of page