top of page

Meidän tarinamme

Yhdessä tekeminen, luovuus, luonnonläheisyys

Nature Escapen tarina alkoi alunperin vuonna 2016, kun joukko innostuneita liikunnanohjaaja-opiskelijoita aloitti opinnot Vierumäellä Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Opinnot alkoivat mielenkiintoisella ”Leijonankita” -projektilla, jossa tarkoituksena oli innovoida ja tuotteistaa uusia luontoaktiviteetteja Vierumäen palvelutarjontaan. Meitä juuri opintonsa aloittaneita opiskelijoita ohjasivat ja mentoroivat kolmannen vuoden opiskelijat. Leijonankidan aikana tiimit tuotteistivat monia kiinnostavia ja uudenlaisia elämysaktiviteetteja, joista nykyiset elämyksemme luontopakopeli, elämyskellunta ja Human Foosball - Ihmispöytäfutis juontavat juurensa. Myöhemmin opintojen aikana yrityksemme ensimmäinen toimitusjohtaja Jesse Myllylä kokosi eri tiimeistä yrittäjyydestä kiinnostuneen joukon ja keväällä 2018 perustimme virallisesti osakeyhtiö Nature Escape Oy:n viiden osakkaan voimin. Yrityksemme oli samalla ensimmäinen Vierumäellä opintojen aikana perustettu osakeyhtiö, josta luonnollisesti olemme edelleen hyvin ylpeitä.

Yrityksen perustamisen jälkeen jatkoimme toimintaa opintojen ohessa ja aloitimme yhteistyön Vierumäen kanssa tarjoten elämyspalveluita Vierumäen yritysasiakkaille. Ensimmäisenä vuonna aloitettiin myös Vierumäen ensimmäisen pakohuoneen rakennus ja pakohuone vastaanotti ensimmäiset asiakkaansa vuonna 2019. Opintojen aikana opimme hetki hetkeltä enemmän yrittämisestä ja olimme mukana hienoissa tapahtumissa Vierumäellä, kuten DNA-päivillä, Haaga-Helian virkistyspäivissä sekä PE- opettajien seminaarissa. Moni meistä yrittäjistä teki monet kouluprojektit ja opinnäytetyöt yrityksen toiminnan kehittämiseksi.

Valmistumisen jälkeen joulukuussa 2019 kolme meistä osakkaista siirtyi täysipäiväisiksi yrittäjiksi kehittämään yrityksen toimintaa. Alku osoittautuikin hyvin erilaiseksi, mitä oltiin suunniteltu korona pandemian iskettyä. Hiljaisina kuukausina keskityimme käytäntöjen ja palvelujen kehittämiseen parempia aikoja odottaen ja käytimme paljon aikaa luontopakopelien kehittämiseen ja rakentamiseen. Olimme siinä mielessä onnekkaita, ettei palvelujen täyssulku kestänyt kovin kauaa, vaan pääsimme jo liikuttamaan pieniä ryhmiä luonnossa elämyksiä tarjoten. Vuonna 2020 aloitimme yhteistyön mahtavien toimijoiden kanssa, kun kumppanuus Pajulahden liikuntakeskuksen, Varalan urheiluopiston sekä Vaihmalan Hovin kanssa alkoi. Näin pääsimme laajentamaan toimintaamme ja tarjoamaan elämyksiä yhä suuremmalle joukolle. Tähän aikaan me yrittäjät ohjasimme itse suurimman osan elämyksistä ja aloitimme myös yhteistyön muutaman ohjaajan kanssa.

 

Vuonna 2021 kumppanuus alkoi myös kahden iloisen toimijan; Ilorannan sekä Ilolan maatilan kanssa. Ilorannassa ihastutti ainutlaatuinen maalaismiljöö ja jo pitkään toiminut perheyritys, joka jakaa saman arvomaailman kanssamme. Ilolan maatilalla pääsimme toteuttamaan loppuvuodesta hienon opiskelijaprojektin, kun Vierumäen opiskelijat toteuttivat Ilolaan ensimmäisen Country Escape maatilapakopelin. Vuonna 2021 tuotteistimme myös täysin uuden luontopakopelitarinan ”Maan väen vankina”, jota olemme rakentaneet kolme kappaletta. Olemme suunnitelleet kaikki pakopelimme alusta alkaen itse ja rakentaneet ne uutta ja vanhaa yhdistellen. Rakennusprojektin aikana kirppareilla tulee kierreltyä harva se viikko. Pakopelien toteutuksen mestarina on toiminut erinomaiset käsityötaidot omaava perustajajäsen Milla Palvanen, jonka upeista luomuksista saamme nauttia peleissä. Uusi peli on saanut hienon vastaanoton ja Maan väen maailmaan onkin päässyt tutustumaan jo huikea määrä pelaajia.

Vuosi 2022 oli jälleen kehityksen ja muutoksen vuosi. Saimme jatkaa yhteistyötä hienojen kumppaneidemme kanssa, joiden ansiosta pystymme toteuttamaan elämyksiä nykyisellä tavalla. Rakensimme kaksi Maailman 8. Ihme - pakopeliä lisää, jotta pystymme toteuttamaan elämyksiä enenevissä määrin myös pk-seudulla ja teimme peleihin myös englanninkieliset versiot. Tiimiimme saimme huikeat kuusi uutta ohjaajaa. Vuonna 2022 toimarin suuret saappaat siirtyivät uudelle omistajalle, kun rooliin siirtyi Iida Keisu, joka on yksi yrityksen perustajista. 

Vuonna 2023 saimme taas uusia yhteistyökumppaneita, kun elämyskelluntaa laettiin toteuttamaan Lehmonkärjessä ja luontopakopelejä Ravintola Backaksen pihapiirissä. Ravintola Backaksella teimmekin ennätyksen samaan aikaan toteutettavasti peleistä, kun pariin otteeseen järjestimme jopa 8 luontopakopeliä saman aikaisesti. Viime vuonna myimme ensimmäistä kertaa pelikopion "Maailman 8. ihme" pelistämme, kun Sappeen matkailukeskus osti itsellensä oman kappaleen, jota voivat itsenäisesti ohjata omille ryhmilleen. Vuonna 2023 toimitusjohtaja vaihtui jälleen, kun Milla Palvanen, myös yksi perustajäsenistä, siirtyi tehtävään. Syksyllä 2023 Haaga-Helian opiskelijat Varalassa suunnittelivat Leijonankita -kilpailussa Nature Escapelle uudenlaisia luontoelämyksiä ja voittajajoukkueen innovaatio tuleekin mahdollisesti Nature Escapen valikoimaan vuoden 2024 aikana. Tästä kuulette pian lisää... 

Tulevaisuudelle manifestoimme laadukasta myyntiä ja markkinointia, yhteistöiden jatkumista, uuden elämyspalvelun tuotteistamista sekä enemmän isompia tapahtumia! Aiomme jatkossa panostaa yhä enemmän elämyksellisyyteen ja laadukkuuteen ja tuottaa aitoa lisäarvoa sekä asiakkaille että kumppaneille. 

 

Haluamme kiittää kumppaneita sekä mahtavia asiakkaita, joiden kanssa saamme näitä hienoja hetkiä kokea. Kiitos sinulle hyvä lukija, kun olet jollain tavalla ollut osa tarinaamme. Toivottavasti olet osana sitä myös jatkossa!

Nature Escapen tiimi

20220729_164203_edited.jpg

Milla Palvanen

Toimitusjohtaja, yrittäjä

Vastaan Nature Escapen operatiivisesta toiminnasta ja ohjaan elämyksiä erityisesti Pirkanmaalla. Minusta on mukavaa tavata monenlaisia ihmisiä ja nautin ulkoilmassa työskentelystä! Pidän myös käsitöistä, joten vastaan pääasiassa uusien pakopelien rakentamisesta.

info@naturescape.fi+358 45 205 4263

IMG_3379.jpg

Jesse Myllylä

Yrittäjä

Olen yksi yrityksen perustajista ja nykyisin työskentelen päätoimisesti muissa tehtävissä, mutta saatat törmätä minuun silloin tällöin ohjaamassa!

39156986_693914060959114_5979047728225714176_n_edited.jpg

Iida Keisu

Yrittäjä

Olen ollut mukana toiminnassa alusta asti ja ohjaan elämyksiä aina mahdollisuuksien mukaan, sillä nautin suuresti ihmisten kohtaamisesta ja luonnossa oleilusta!

_MG_0102aaaweb.jpg

Sami Sinkkonen

Kirjanpitäjä

Olen toiminut Nature Escapen kirjanpitäjänä jo muutaman vuoden, kun 2019 perustin Tilitoimisto Sinkin. Teemme tiivistä yhteistyötä ja on ilo olla mukana yrityksen tarinassa. 

Elias

Elias

Vastuuohjaaja

Olen ollut mukana Nature Escapen matkassa useamman vuoden ajan ja toiminut vastuuohjaajana Päijät-Hämeen alueella. Ohjaamisen lisäksi olen ollut mukana yrityksen kehitysprojekteissa. Lokakuusta 2023 alkaen ohjaan enimmäkseen Tampereen seudulla.

Niklas

Niklas

Ohjaaja

Olen ollut mukana toiminnassa vuodesta 2021. Tällä hetkellä asustelen Kokkolassa jääkiekon perässä, aina silloin tällöin voimme törmätä Vierumäellä tai Pajulahdessa.

IMG_9651_edited.jpg

Jenna

Ohjaaja

Olen ohjannut luontopakopelejä Tampereella elokuusta 2023 lähtien. 

harjulla.jpg

Janita

Ohjaaja

Ohjaan enimmäkseen Päijät-Hämeessä. Olen aloittanut Nature Escapella syyskuussa 2023. Toivottavasti tavataan pakopelien tai kellunnan parissa!

IMG_3670.JPG

Sara

Ohjaaja

Ohjaan luontopakopeliä Maailman 8. ihme sekä kelluntaa pääosin Vierumäellä, mutta minut voi silloin tällöin nähdä muissakin kohteissa. Olen aloittanut Nature Escapella alku vuonna 2024.

Justiina

Justiina

Ohjaaja

Ohjaan pääasiassa Country Escape maatilapakopeliä Ilolan maatilalla ja lisäksi luontopakopelejä Tampereen seudulla. Olen ollut tiimissä mukana reilu 2 vuotta.

Rosa

Rosa

Ohjaaja

Olen ollut mukana tiimissä pari vuotta. Ohjaan Vierumäellä, Pajulahdessa ja satunnaisesti myös muissa kohteissa.

Jesse_edited_edited.jpg

Jesse

Ohjaaja

Aloitin ohjaushommat Nature Escapella syksyllä 2022. Minuun voit törmätä toisinaan Varalassa, mutta satunnaisesti myös muualla Tampereen seudulla.

IMG_3670_edited.jpg

Sirja

Ohjaaja

Ohjaan luontopakopelejä ja elämyskelluntaa erityisesti Vierumäellä, mutta toisinaan myös esimerkiksi Pajulahdessa. Olen aloittanut Nature Escapella loppukesästä 2023.

KUMPPANIT_VIERU_1

Iina

Ohjaaja

Olen tiimin uusin vahvistus ja ohjaan tällä hetkellä Elämyskelluntaa Päijät-Hämeessä. Pian voit tavata minut myös ohjaamassa luontopakopeliä Maan Väen vankina. 

bottom of page