Nature Escapen tarina

Vuonna 2018 viisi innokasta nuorta löivät viisaat päänsä yhteen yhteisen hyvän puolesta. Kun yhteiskunnassamme vaaditaan yhä enemmän ja enemmän, on kyky irtautua arjen hektisyydestä entistä tärkeämpää. Digitalisaatio on ajan kuluessa tuonut paljon hyvää, mutta paljon on myös hävinnyt sen mukana. Sosiaalinen media asettaa paineet kokonaisvaltaisesti hyvinvoivaan yksilöön ja monien eri virikkeiden on todettu olevan haitaksi keskittymiskyvylle.

Nature Escape haluaa tarjota niin fyysistä kuin henkistäkin hyvinvointia. Herkistymistä luonnon tarjoamalle energialle ja uusien elämysten tuomille tuntemuksille. Läsnäoloa luonnon äärellä ainutlaatuisten ja innostavien aktiviteettien parissa. Haluamme olla osa yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointia keskittymällä:

1. Kehon ja mielen tilaan

2. Luovuuteen 

3. Rentoutumiseen

4. Tiimihengen parantamiseen

5. Ongelmanratkaisutaitoihin

Myönteiset vaikutukset muun muassa sydämen sykkeeseen, verenpaineeseen ja lihasten jännittyneisyyteen voidaan todeta jo muutamien luonnossa vietettyjen minuuttien jälkeen. Luonto rauhoittaa ja lievittää stressiä sekä tuo meidät oman itsemme äärelle.

Tällä hetkellä tarjoamme neljää erilaista elämyspalvelua. Pääset toiveidesi mukaan nostamaan sykettä Human Foosball- ihmispöytäfutiksen tai kohelluskellunnan parissa, rentouttamaan kehosi Elämyskellunnassa tai haastamaan aivojen luovaa puoliskoa pakopelissä joko perinteiseen tapaan huoneessa tai upeassa luonnon ympäristössä!

Luonnon

voima

  • naturescape

Täällä Suomessa meillä onneksi metsää riittää.

Luonto voimaannuttaa, virkistää ja elvyttää.

Kun oleilemme luonnossa, sen tuoksut, äänet sekä monet fyysiset ja visuaaliset aistimukset tuottavat meille parhaimmillaan kokonaisvaltaisen hyvän olon tunteen, jonka vaikutus tuntuu ulkoilun jälkeenkin. Upeat maisemat, luonnon kokeminen, rentoutuminen, melusta ja saasteista poissaoleminen, mielen ja kehon hyvinvointi sekä yhdessäolo. Näissä piilee luonnon taika.


Ympäristön vihreyteen aistiärsykkeenä liitetään automaattisesti turvallisuuteen ja levollisuuteen liittyviä tunnemerkityksiä. Samalla kun luonto houkuttaa pysähtymään ja avaamaan silmät ympärillä olevalle kauneudelle, ihminen saa etäisyyttä omiin ajatuksiinsa ja ongelmiinsa. Luonnossa ollessaan moni on kokenut, kuinka ”mieli tyhjenee ja ajatukset selkiintyvät”. Oma elämätilanne on silloin mahdollista nähdä uudessa valossa.


Samankaltaista läsnäolon tilaa on kuvattu myös joogan ja meditaation yhteydessä. Mindfullness – termillä tarkoitetaan nykyhetkessä olemista, ilman kiirehtimistä, jatkuvaa ajatusten virtaa ja suorittamista. Olemista sellaisena kuin on, tässä hetkessä.


Luontoympäristöllä on todettu olevan ominaisuuksia, jotka saavat voimaan paremmin myös sosiaalisesti. Kun mieli tyhjentyy turhasta stressistä, on muidenkin seurassa parempi olla. Luonnonläheisyyden ja luonnossa oleskelun on todettu saavan ihmiset ajattelemaan myönteisemmin muista ihmisistä – ja myös itsestään.


Luonto vaikuttaa ihmiseen paitsi eri aistien välityksellä, myös ihmisen sisäisen kellon toimintaan silmiin tulevan valon määrän, eli ei-visuaalisten vaikutusten, kautta. Siten myös unettomuudesta ja kaamosmasennuksesta kärsivät ihmiset voivat hyötyä luonnossa liikkumisesta.


Luonnossa oleilulla on lukemattomia myönteisiä vaikutuksia:

- Mieliala kohenee

- Kyky keskittyä ja ratkaista ongelmia elpyy

- Koettu psyykkinen hyvinvointi paranee

- Verenpaine laskee

- Syke alenee

- Stressihormoni kortisolin pitoisuus alenee

- Fyysiset kiputilat, kuten päänsärky vähenee

- Lihasjännitys vähenee Koettu terveys ja hyvinvointi kohenevat


Nauttikaa ulkoilmasta ja voikaa hyvin!


- Iida, Nature Escape
Lähteet: Metsähallitus luontoon.fi, mieli.fi

IMG_3379.jpg

JESSE MYLLYLÄ

Myynti

"Jos valintana on pitää hauskaa tai murjottaa, mä pitäisin ennemmin hauskaa"

39189147_1077581259033460_91195095142052

MILLA PALVANEN

Tuotekehitys

"Anna unelmiesi olla aina suurempia kuin pelkosi"

39156986_693914060959114_597904772822571

IIDA KEISU

Markkinointi

"Päivä ilman tanssia on hukkaan heitetty päivä"

_MG_0102aaaweb.jpg

SAMI SINKKONEN

Talous ja Laskutus

"Ihminen, joka sanoo onnistuvansa ja ihminen, joka sanoo epäonnistuvansa, ovat yleensä molemmat oikeassa."

  • Facebook Social Icon
  • Instagram_icon
  • LinkedIn Social Icon

info@naturescape.fi | +358 45 205 4263 | Koulutuskeskuksentie 2, 19120 Vierumäki

Vierumäki_logo.svg.png
_edited.jpg
unnamed.jpg
footer-logo.png